Vem hade kunnat ana?

marinamanJag har en pappa som är en havsmänniska av rang. Det har inneburit att vi har spenderat många timmar av min barndom på vattnet på något sätt, allra oftast i en båt. Pappa har varit väldigt pedantisk med sin båt i många år, och lägger ner stor tid på att hålla den i trim. Den ligger vackert vid vår sommarstuga, så den är samtidigt lättillgänglig om lusten skulle infinna sig. Dock har pappa börjat bli ganska trött, och orkar inte hålla på som han har gjort i tidigare år, vilket betyder att jag i somras fick ta på mig rollen som båtfixarn.

Efter att ha haft ansvaret om båten en hel sommar så förstår jag inte hur pappa har orkat. Jag trodde i min enfald att en båt mest handlade om att stoppa ner motor och styra, men det finns så otroligt många olika båttillbehör som behövs och som ska ordnas. Jag vill ju fortsätta i samma anda som pappa, så det är nya förtöjningslinor som ska inhandlas, ekolod som ska köpas nytt och båtmotor som behöver smörjas. Det är inte gjort i en handvändning har jag fått erfara.

Men jag skulle allt visa mig själv, och pappa, att jag minst sagt är kapabel till att ta hand om båtar. Därför slet jag som ett djur under sommaren för att få den i toppform, och något som helt klart gjorde det enklare var att jag kunde beställa hem båttillbehör till båten via nätet. Det underlättade arbetet betydligt och det var med stolthet som jag kunde ta med pappa ut på sjön och visa att båten minst sagt vara lika bra som den brukar vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Bloogg