Valet 2014

Som det ser ut just nu som kommer valet 2014 till Sveriges riksdag att domineras av den rödgröna sidan. I opinionsmätning efter opinionsmätning så visar det sig att de rödgröna har ett betydande försprång, ibland på hela tio procentenheter. Det betyder att regeringen som den ser ut nu inte kommer vara de som för Sverige vidare politisk, utan det kommer att bli Stefan Lövfén som blir Sveriges nya statsminister.

Dessutom ser det ut som att något av de mindre partierna inom Alliansen, nämligen Centerpartiet och Kristdemokraterna, kommer att få stora problem att överhuvudtaget kunna få en plats i riksdagen, då de balanserar på den berömda fyra procentsspärren. Det är minst sagt ett problem för Alliansen att de partierna har så lågt resultat i undersökningarna som kommer, för det kommer försvaga Alliansens ställning ytterligare i det svenska politiska klimatet. Stödröstning lär blir aktuellt.

Sen har vi då det svarta fåret i riksdagen, rasisterna i Sverigedemokraterna. Det var nog en chock för många att de tog sig in överhuvudtaget, men det är en realitet vi behövt leva med de senaste knappa fyra åren, och det ser inte ut som att vi kommer bli av med dem heller. De verkar ha en ganska stark ställning, då de i flera undersökningar varit tredje största parti, vilket för mig är en extremt oroande utveckling för vart Sverige egentligen är på väg. Tyvärr blir vi nog dragandes med dem fyra år till, vilket kommer att göra det politiska läget än mer problematiskt då de får en ”tungan på vågen”-roll. Något som är helt förskräckligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Bloogg