Tatueringar

Tatueringar har gått från att ha en historia om att det endast var sjömän som gjorde dessa, till att bli otroligt trendigt. Det är troligen så att den mest tatuerade generationen växer upp just nu till unga vuxna, och det är just 20-30 åringarna som är de som är överrepresenterade när det kommer till att utsmycka sin egen kropp med bläck under huden. Det har gjort att tatueringar numera är betydligt mycket mer rumsrena än vad de någonsin har varit, vilket gjort att även många äldre har tatuerat in något, som de kanske haft en livslång dröm om att göra, och tack vare att det har blivit så normalt som det har blivit har de kunnat göra det. Det är inte direkt troligt att man ser på en väldigt tatuerad människa som något farligt längre, snarare är man fascinerad över vad mycket hen har gjort och är eventuellt nyfiken på vad de föreställer.

Trender är grejen, och mycket tack vare av att det kommit reality-serier om tatueringar har också det blivit en stor trend. Dessutom trendar olika motiv och mönster. Man gjorde exempelvis mycket svanktatueringar tidigare och den klassiska smala randen av något mönster kring ens biceps. Den kanske mest smaklösa varianten, som nu tack och lov inte är lika utbredd, måste vara alla dessa olika tribaltatueringarna, som ser väldigt groteska ut.

Det som är trendigt idag är snarare att tatuera in tidlösa motiv, som japanska eller indi-mexikanska motiv, som håller över lång tid. Dessutom är det också populärt att märka sig själv med sina barns namn, födelseår eller olika citat som man kan känna igen sig i. Tatueringsvärlden har med andra ord kommit långt på bara några decennier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Bloogg