Ska man panta eller sälja?

pantbankenJag har fått lite blodad tand när det gäller försäljning eller pantning av guld, efter mitt senaste inlägg om de högar av pengar som kan ligga i våra byrålådor. Jag har själv gjort en inventering av det jag har, och samtidigt varit hemma hos mamma och pappa och kollat igenom de smycken som jag har fått som litet barn från släktingar. Det visade sig vara betydligt mycket mer än vad jag hade föreställt mig, och nu sitter jag här med en riktigt trevlig hög med guld i olika karat och funderar på vad jag egentligen ska göra med dem.

Jag kollade runt på nätet och hittade pantbanken.se, som ser riktigt intressant ut. Det är en sida där man antingen kan pantsätta sina smycken eller också sälja dem. Det känns som en intressant lösning för mig, eftersom att jag inte är säker på att jag vill sälja allt, men jag är samtidigt i behov av lite extra tillskott i kassan. Med andra ord kommer det nog bli så att de smycken jag värdesätter mest går till pant, medan de andra kommer att säljas. Det känns spontant som den bästa lösningen för min del.

Det är inte speciellt svårt att göra heller, och blir du sugen så kan du också panta eller sälja guld här. Jag har ännu inte dragit iväg mina smycken, men om ni hör av er om någon vecka eller så efter att jag publicerat det här så kan jag svara på frågor om hur det hela har gått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Bloogg