Pärlan har fått en skråma

Jag är ingen bilkille generellt, men min egen bil håller jag väldigt kär. Inte för att det är någon ny eller dyr bil – tvärtom. Det är en liten Opel Astra i sina bästa år. Man ska inte prata om en dams ålder ni vet, men hon är väl i äldre medelåldern skulle man kunna säga. Hur som helst så gillar jag verkligen min bil, för det är liksom min frihet. Att kunna åka vart jag vill, när jag vill. Spela bra musik. Kanske ta med någon kompis eller bara sitta själv med en påse chips och glida fram längs vägarna. Det är en slags frihet för mig. Och jag håller min bil i fint skick, även om den har några år på nacken, för det är viktigt för mig.

Stenskott – aj, aj!
Nu är det tyvärr så att Astrid (ja, jag kallas min bil Astrid, pga Opel Astra – rimligt ju) har fått en skråma. Hon har fått ett stenskott. Och tyvärr var jag inte snabb nog att åtgärda detta så det håller på att utvecklas till en liten spricka. Jag ska boka tid så snabbt som möjligt för att fixa bilrutan, hos Ryds Bilglas, och förhoppningsvis går det att laga den. Men i värsta fall måste hela rutan bytas. För ibland är det inte möjligt att laga en spricka på samma sätt som om det bara är ett litet stenskott. Rutan har liksom mycket med bilen säkerhet att göra, och om den har en spricka så är den inte så hållbar som den ska vara.

Håller tummarna
Men, som sagt, jag håller tummarna för att det går att laga. För än så länge håller det bara på att bli en liten spricka, så det kan ju hända att det inte har hunnit bli så farligt än. Jag läste på Ryds sajt att de alltid försöker reparera en skadad vindruta, men att det ibland inte går. Så de får väl göra en bedömning och så hoppas jag på det bästa. Det gör väl egentligen inget om rutan måste bytas heller, men det kostar ju lite mer. Stenskottslagning går på typ 0-200 spänn, beroende på försäkringsbolag. Men ska man byta ruta så måste man betala självrisk och då är det nog en tusenlapp minst. Det är visserligen skönt att man ”bara” behöver betala självrisken, men samtidigt så finns det annat som jag hellre vill göra för de slantarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Bloogg