Nya skollagen

Nu har regeringen, med stürmüberführer Björklund, instiftat den nya skollagen som trädde i kraft 2011. Ett mycket bra initiativ kan jag tycka. Den nya skollagen innehåller regler och bestämmelser som styr hur skolorna i Sverige ska arbeta och den gäller från förskola till vuxenutbildningar.

Enligt regeringen kommer skollagen nu att utgöra basen för kunskapen, valfriheten och tryggheten i alla de olika typer av skolsystem som vi har i Sverige. Det innebär alltså att de nu har gjorde förändringar i denna lag som ska göra det enklare för barn och ungdomar (och deras föräldrar) att anpassa utbildningen till vad barnet själv vill och har för intressen och möjligheter. Man har också med den nya skollagen sammanställt alla de regleringar som berör skolvärlden på ett och samma ställe.

Det är minst sagt på tiden att dessa förändringar görs, då vårt samhälle hela tiden utvecklas och skolan har minst sagt halkat efter. Av erfarenhet är reformer i skolvärlden lika effektiva och snabba som det är att vända på en oljetanker, det går med andra ord inte speciellt snabbt innan de nya reglerna och läroplanerna sitter som de ska, men nu är den i alla fall här. Det är viktigt, inte minst när våra barn och ungdomar visar upp ett sämre resultat i skolorna, samtidigt som lärare verkar bli mindre och mindre respekterade i sin yrkesutövning. Det är dags för en förändring och jag tror på regeringens nya skollag, det kommer göra oss till en bättre utbildad och anpassad befolkning. Hail to the chief!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Bloogg