Leksands vara eller icke vara

Leksand har då återigen tagit steget upp i Elitserien, eller SHL som det numera heter. Deras återtåg har tillslut nått stationen som de så många år kämpas efter att nå. Det är både roligt och lite unket att de faktiskt är där de är, då laget har varit ganska skandalomsusade den senaste tiden, men ganska effektivt ändå lyckats värja sig emot det. Det handlade om diverse skatteplaneringsbrott och trixande och fixande från kommunens håll där de gick in och räddade Leksand, men det är utrett nu. Frågan är om det kommer att börjas nystas i igen.

Leksand kan man verkligen säga är det lag som berör, och det gäller hela Sveriges befolkning som är intresserade av ishockey. Leksand har beskrivits som folkets lag och det är finns väl en del sanning i det påståendet, då de har många fans på olika ställen runt om i Sverige, alltså inte bara i den lilla hålan i centrala Dalarna. Det beror till stor del på att Leksand en gång var en storklubb i Sverige, och sättet de spelade på gjorde att många föll för dem och började heja på detta lag. Det har sedan hängt i och förts vidare till andra generationer, som berättar om de stora glansdagarna som laget hade.

Det återstår då att se hur Leksand kommer att lyckas i den högsta serien, för rent generellt sett om man ser till nykomlingar så är det den nedre halvan av tabellen som kommer vara den de hamnar på när allt är klart. Med tanke på att reglerna för hur slutspelslagen kommer att utses så kan dock Leksand faktiskt ha en större chans än normalt att vara ett av de lag som kämpar om SM-guldet. De som lever får se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Bloogg