Dags att skaffa drömjobbet!

Man börjar bli lite gammal känns det som och det är hög tid att försöka göra någonting vettigt av livet. En tidig medelålderskris nästan. Men jag ska göra ett försök nu att hitta mitt drömjobb: att kunna livnära mig på att skriva. Det känns som det perfekta jobbet för mig, speciellt som det gär någonting man kan göra hemifrån ofta, på de tider man själv väljer. Och det är klart att det är en riktig lyx, i stället för att sitta fast i ett åtta till fem-jobb, någonting som jag provat på men som inte passar mig alls. Men att kunna livnära mig på att skriva och kunna sätta mina egna tider? Det känns riktigt bra, även om det givetvis kräver disciplin. För även om man kan välja när man jobbar omn man jobbar hemifrån, så måste man ju, till syvende och sist, faktiskt sköta jobbet också. Det går inte att bara ligga där på soffan och lata sig hela dagen.

Men hur ska det gå till?
Men hur får man jobb som skribent då? Det känns som det inte är det allra lättaste. Nu har jag dock hittat ett rekryteringsföretag som jag tror kan hjälpa mig på vägen, JobBusters. Deras motto är ”Vi hittar våra kunders drömkandidat och våra kandidaters drömjobb!” och det låter ju bra. Nu gäller det ju bara att vara tillräckligt bra för att kunna vara ”drömkandidaten”, men det tror jag nog jag kan vara i alla fall i en del fall. Jag känner det som att jag skriver rätt bra och är bra på att göra research och så, vilket jag tror kan vara till stor fördel. Det finns företag där ute som behöver texter av olika slag, och jag tror jag kan leverera fullt godtagbar kvalitet. Att arbeta som frilansskribent känns som ett riktigt spännande jobb, även om jag förstår att det ibland kan vara svårt att få tillräckligt många uppdrag (och omvänt, vissa tider kan det bli för mycket, har jag förstått).

Så det är mitt mål för den närmaste framtiden, att försöka få in en fot som frilansskribent. Även om jag misslyckas (risken finns ju!) så kan jag i alla fall säga att jag har försökt. Jag vill i alla fall i framtiden kunna säga att jag i alla fall försökte, även om det slår slint. Det är bättre att försöka och misslyckas än att om tjugo år känna ångest över att jag inte ens försökte följa min dröm. Jag menar, än så länge är jag ju inte lastgammal och det känns som jag fortfarande kan sadla om, något som jag annars tror kan bli svårare och svårare ju längre tiden går.

Nu undrar jag också om någon annan försökt sig på att bli frilansskribent. Finns det någon där ute som har lite råd och tips, så skulle jag bli glad om ni kunde höra av er. Jag har ett hum om vad jag ska göra (JobBusters), men det finns nog mycket som jag inte vet ännu. Ju bättre förberedd jag är, desto större chans att lyckas. Så, har ni några råd och tips till en aspirerande skribent?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Bloogg