Att tillaga risotto

Precis som du ska vara stilig när du hänger i dina nya utemöbler, vaskar champagne på krogen eller när du sippar på din femte latte, så ska du naturligtvis också vara stilig i köket. Inte enbart när det gäller vad du har på dig, utan också med tanke på vad du lagar. Jag tänkte nu tipsa om en riktigt stilig rätt, som samtidigt som den är enkel att tillaga, också ser extremt cool och lyxig ut. Med tanke på alla dessa matlagningsprogram man kan se så har du säkert hört talas om det, men kan du verkligen tillaga det? Återstår att se, jag hjälper dig i alla fall en bit på vägen.

En risotto jag avnjöt i utemöblerna på balkongen

Risotto lagad av mig!

Risotto är som sagt ganska enkelt att laga till, det enda som du bör tänka på är att det kan ta ganska lång tid, upp mot en timme, att göra det klart. Bäst är om du förbereder dig med ingredienserna; vitlök, schalottenlök, avoriris (risottoris), parmesanost, buljong, ett fint vitt franskt vin och diverse ingredienser som du vill utöka din risotto med. Börja stek alla de ingredienser du vill ha, tillsammans med löken och fräs den mjuk med det övriga. Häll sedan på riset och låt det svettas för att sedan, pö om pö, hälla på vin respektive buljong och låta det reducera. Häll sedan på mer och fortsätt att göra så tills riset börjar mjukna och rör sedan ner den rivna parmesanosten i röran. Toppa med lite koriander. Din risotto är nu klar och redo att läggas upp, och du ser ut som världens lyxlirare. Varsågod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2017 Bloogg